8 tips voor een duurzame en plasticvrije badkamer

De badkamer is (zonder dat je het misschien door hebt) één van de grootste vervuilers in huis. Als je er even over nadenkt kom je er al snel achter dat je in de badkamer veel (wegwerp)plastic gebruikt. Voor jouw dagelijks verzorgingsroutine gebruik je onopgemerkt een hoop plastic verpakkingen. Bijna alle verzorgingsproducten zitten verpakt in een plastic verpakking en vaak is die verpakking ook nog eens geseald met plastic.

PAPER & BOO staat voor een duurzame badkamer. Onze verpakkingen zijn volledig plasticvrij en 100% biologisch afbreekbaar. Daarom geven wij jouw graag een paar tips om over te gaan op een duurzame en plasticvrije badkamer.

1. Shampoo Bars en Conditioner Bars

Ruil jouw plastic shampoo en conditioner flessen in voor shampoo en conditioner in vaste vorm. Je bespaart gemiddeld 3 plastic shampoo/conditioner flessen per bar. De Shampoo- en Conditioner Bars zijn erg gemakkelijk in gebruik. Wrijf met de bar over je handen (of rechtstreeks door je haren), verdeel het schuim door je haren en spoel het hierna uit met water. 

Er is voor ieder haartype een Shampoo Bar. Denk bijvoorbeeld aan haar dat snel vet, pluizig of juist droog wordt. Ook zijn er bars voor een gevoelige hoofdhuid. Bekijk hier het hele assortiment.

2. Wasbare wattenschijfjes

Per persoon gebruiken we zo’n 1500 wattenschijfjes per jaar, door over te stappen op deze milieuvriendelijke wasbare wattenschijfjes bespaar je dus erg veel afval. Je bespaart zo niet alleen de grondstoffen en het water dat nodig is voor de katoenteelt, maar ook de plastic zakjes waarin de traditionele wattenschijfjes verpakt zitten. 

De wasbare wattenschijfjes zijn naast dat ze goed voor het milieu zijn ook nog eens erg mooi en een aanvulling voor je badkamer. Het zijn de zachtste wattenschijfjes die je ooit gevoeld hebt en dus erg geschikt voor een gevoelige huid. De set bestaat uit 12 zachte pads, 4 scrub pads en een waszakje om ze in te wassen. Bekijk de wasbare wattenschijfjes hier.

3. Bamboe tandenborstel

Deze bamboe tandenborstel is gemaakt van duurzaam bamboe. De verpakking van de tandenborstel is volledig biologisch afbreekbaar, 100% plasticvrij en dus onschadelijk voor het milieu. De tandenborstel is tot wel 96% biologisch afbreekbaar. Je bespaart zo dus heel wat plastic. 

De bamboe tandenborstels zijn verkrijgbaar per stuk en als 4-pack.

4. Consuminderen

Dit is misschien wel de makkelijkste tip, omdat deze tip gelijk door te voeren is. Heb je wel eens nagedacht over hoeveel shampoo, tandpasta of crème je nou echt nodig hebt? Vaak staan we hier niet bij stil en gebruiken we al snel te veel. Ga voor jezelf na hoeveel jij nodig hebt van een verzorgingsproduct en let er op dat je de douche niet te lang aan laat staan.

5. Ruil jouw douchegel en handzeep om voor Body Bars

Douchegels en handzeep zit standaard verpakt in plastic flessen. Ook hier is een plasticvrije oplossing voor, namelijk Body Bars. Dit is een ‘stuk zeep’ dat je kan gebruiken voor je lichaam. Body Bars hebben voedende eigenschappen en (net als bij Shampoo Bars) is er ook voor elk huidtype een andere bar. Naast dat de Body Bar een prima vervanger is voor douchegel, kan je deze ook gebruiken als handzeep. Je kan ze bewaren op een van onze zeepplankjes en dit staat erg leuk in je badkamer! Bekijk ons hele assortiment met Body Bars hier.

6. Bamboe wattenstaafjes

We kennen allemaal de trieste maar sprekende foto van het zeepaardje met het plastic wattenstaafje, toch? Helaas is dit de realiteit. We denken vaak “het is toch maar één wattenstaafje?”. Maar niets is minder waar. Tijdens beach cleanups is het plastic wattenstaafje één van de producten die het vaakst gevonden wordt. Maak daarom nu de switch naar wattenstaafjes zonder plastic en kies voor bamboe wattenstaafjes.

7. Natuurlijke deodorant in een potje

Ruil jouw flessen deodorant om voor smeerbare deo uit een potje. Deze deo voorkomt geurtjes zonder je poriën te verstoppen en is 100% plantaardig en natuurlijk niet op dieren getest. Eén potje is genoeg voor 120 frisse oksels en de natuurlijke deodorant is verkrijgbaar in 3 verschillende geuren. Bekijk ze hier

8. Duurzame accessoires voor in jouw badkamer

Vaak zijn accessoires voor in de badkamer gemaakt van plastic. Denk aan zeepplankjes, tandenborstelhouders en zeeppompjes. In plaats van deze producten gemaakt van plastic zijn er ook duurzame alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een zeepzakje gemaakt van ramie of een zeepschaaltje van duurzaam bamboe. Naast dat deze accessoires beter zijn voor het milieu, staan ze ook nog eens super leuk in jouw badkamer. Bekijk alle duurzame accessoires voor in jouw badkamer hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.paperandboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 902 reviews.