Toont alle 13 resultaten

Waarom kiezen voor een bamboe tandenborstel?

Bamboe tandenborstels zijn de toekomst, daar is geen ontkomen aan. Elk jaar worden er wereldwijd in totaal 5 (!) miljard tandenborstels verkocht. Heb jij er ooit over nagedacht waar al deze plastic tandenborstels eindigen?


Waarschijnlijk niet. Een groot gedeelte van onze tandenborstels spoelen namelijk dagelijks aan op stranden, drijven ergens op de oceaan of liggen op afvalbergen. Omdat plastic niet biologisch afbreekbaar is, zullen deze voor altijd rondzwerven op de aarde. Daarom zal er wat moeten veranderen! We moeten met zijn allen over op producten/materialen die wél biologisch afbreekbaar zijn. Daar komt de bamboe tandenborstel om de hoek kijken. Bamboe is het grootste grassoort ter wereld en kan uitgroeien tot een compleet bos! Bamboe groeit bovendien enorm snel; 5 tot 20 (!) centimeter per dag. Voor de productie van onze bamboe tandenborstels, houders en bekers gebruiken wij een soort bamboe dat groeit tot 28 meter hoog, wat daardoor buiten bereik is van de panda. Op deze manier schaden wij niet de leefomgeving van de panda.

Waar zijn onze bamboe tandenborstels van gemaakt?

Deze bamboe tandenborstel is gemaakt van duurzaam bamboe. De tandenborstel is tot wel 96% biologisch afbreekbaar. Om alles zo duurzaam mogelijk te recyclen moeten de borstelharen verwijderd worden van de bamboe houtgreep. Dit gaat het makkelijkst met een tang. Het bamboe handvat is volledig biologisch afbreekbaar en kan bij het groenafval. Verbeterpunten liggen voor ons dus nog bij de borstelharen. Deze zijn momenteel namelijk gemaakt van het materiaal Nylon 6. De borstelharen kan je inleveren bij het plasticafval. De enige volledig biologisch afbreekbare optie is zwijnen haar. Omdat wij geen dierlijke producten willen gebruiken, is dit geen goed alternatief voor onze tandenborstels. De verpakking van de tandenborstel is gemaakt van gerecycled karton en is daarmee volledig biologisch afbreekbaar, 100% plasticvrij en onschadelijk voor het milieu.

Zijn de tandenborstels geschikt voor kinderen?

In feite zijn al onze tandenborstels geschikt voor kinderen. De hardheid van de borstelharen is namelijk soft. Dit is volgens tandartsen het beste voor je gebit. Het bamboe handvat van de tandenborstel is goed afgewerkt en zo ontworpen dat het fijn in de hand ligt. We hebben ook speciale bamboe tandenborstels voor kinderen ontworpen waar de borstelharen nog zachter zijn.

Hoe berg ik mijn bamboe tandenborstel op?

Bamboe is een natuurlijk materiaal, het is met een natuurlijk proces bewerkt waardoor de nerf afgesloten is voor bacteriën. Het is wel belangrijk om de tandenborstel na elke poetsbeurt af te spoelen met water. Het is het beste om de tandenborstel op een open, droge plaats en het liefst rechtop te bewaren. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om jouw bamboe tandenborstel op te bergen. Bekijk bijvoorbeeld onze tandenborstel houder eens. Ideaal om jouw tandenborstel in te bewaren en om mee te nemen op vakanties!

Waar zijn de bamboe tandenborstels te koop?

Wij verkopen onze bamboe tandenborstels zo wel online als offline. Benieuwd in welke winkels ze liggen? Bekijk hier onze verkooppunten. Speciaal voor mensen die de bamboe tandenborstel willen uitproberen verkopen we de tandenborstel ook per stuk. Daarnaast verkopen we de tandenborstels ook per 4; hiermee kunt u normaliter weer een heel jaar vooruit.

Hoe vaak vervang je een tandenborstel?

Door tandartsen en mondhygiënisten wordt geadviseerd om jouw tandenborstel om de drie maanden te vervangen. Dit is onafhankelijk van het merk of het type tandenborstel dat je bezit. Op termijn zullen de borstelharen namelijk verslijten en hun effectiviteit verliezen. Uit onderzoek is ook gebleken dat een nieuwe tandenborstel meer tandplak verwijdert dan een oude. Schroom dus niet om zo af en toe te wisselen van tandenborstel. Ziek geweest? Dan is het zeker slim om jouw tandenborstel te vervangen. Een tandenborstel doodt namelijk geen bacteriën, beschermt je niet tegen ziekten en voorkomt ook niet dat je ziek wordt.

De waardering van www.paperandboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 898 reviews.