Toont alle 3 resultaten

Wat zijn bamboe wattenstaafjes?

Deze bamboe wattenstaafjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en een goed alternatief voor plastic wattenstaafjes.

De wattenstaafjes zijn gemaakt van duurzaam bamboe en biologisch katoen en dus onschadelijk voor het milieu. Het katoen is niet gebleekt met chloor maar met waterstofperoxide. In één doosje zitten maar liefst 100 (!) bamboe wattenstaafjes.

Doordat de stokjes van deze wattenstaafjes van hout zijn in plaats van plastic, zijn ze steviger en hierdoor makkelijker in gebruik. De wattenstaafjes worden zonder kleurstoffen en chemicaliën gemaakt en is een 100% natuurlijk product.


Wat maakt een bamboe wattenstaafje zo duurzaam?

  1. Hoe méér bamboe, hoe minder CO². Bamboe filtert namelijk veel CO² uit de lucht. Bamboe kan per hectare jaarlijks tot wel 200 ton CO² uitstoot absorberen;
  2. Bamboe heet een korte groeicyclus van slechts vier à vijf jaar. Daardoor is een jaarlijkse oogst goed mogelijk;
  3. Bamboe is recyclebaar;
  4. Bamboe genereert in verhouding veel meer zuurstof dan bomen; namelijk tot wel 35%;

Waarom kiezen voor wattenstaafjes zonder plastic?

Miljoenen plastic wattenstaafjes komen jaarlijks in de oceanen terecht. ‘Één klein stukje wegwerpplastic kan toch geen kwaad?’ is wat veel mensen denken. Maar niets is minder waar.

Tijdens beach clean-ups is het plastic wattenstaafje één van de producten die het vaakst gevonden wordt. Hoe dat kan? Veel mensen spoelen hun wattenstaafjes door de wc. Ze worden niet juist opgeruimd en eindigen veelal in de zee/oceaan.

Dieren kunnen deze wattenstaafjes aanzien als voedsel. Doordat een wattenstaafje niet verteert, zal het in de maag blijven van het dier met als gevolg minder ruimte voor voedsel waar de dieren wel van kunnen leven.

De overheid wil daarom ook graag ingrijpen. Naar alle waarschijnlijkheid worden wattenstaafjes van plastic daarom verboden in 2021. Dat betekent dat we op zoek moeten naar nieuwe alternatieven.

Bamboe wattenstaafjes herbruikbaar?

Onze wattenstaafjes zijn helaas niet direct herbruikbaar. Echter zijn ze zoals hierboven al eerder beschreven wel 100% biologisch afbreekbaar en zijn ze recyclebaar. Daarmee zijn de bamboe wattenstaafjes dus indirect wel herbruikbaar!

Bamboe wattenstaafjes kopen

Bamboe wattenstaafjes kopen doe je online bij PAPER & BOO. De bamboe wattenstaafjes worden verstuurd in een verpakking die biologisch geheel afbreekbaar is. Het kartonnen doosje is gemaakt van gerecycled karton. De wattenstaafjes kunnen na gebruik bij het groenafval of op de composthoop.

De waardering van www.paperandboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 902 reviews.