Toont alle 4 resultaten

Wat is een konjac spons?

De konjac spons is een zachte spons die de huid reinigt, dode huidcellen verwijdert en een beschermende laag achterlaat die jouw huid voedt en beschermt. Bovendien is de spons uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid.


De spons wordt gemaakt van konjac poeder, afkomstig van de wortels van de konjac aardappel. Dit is een plant die voornamelijk groeit in Japan, China en Indonesië. De konjac plant wordt niet alleen veel in de beauty industrie gebruikt. De plant wordt ook gebruikt als medisch en eetbaar product. Met name in Korea en Japan is konjac een populaire groente!

Hoe werkt een konjac spons?

Hieronder leggen we kort uit hoe de konjac spons werkt. Mocht het niet duidelijk zijn, neem dan gerust even contact met ons op.

 1. Spoel de spons goed uit met lauwwarm water.
 2. Knijp de spons uit (niet uitwringen!)
 3. Voeg eventueel gezichtsreiniger toe
 4. Masseer de spons met kleine cirkelvormige bewegingen over de huid
 5. Spoel na gebruik de spons goed uit
 6. Knijp het water uit de spons
 7. Hang de spons uit zodat hij goed kan drogen

Wanneer je de spons voor een langere periode niet gebruikt, kan het zo zijn dat de spons uitdroogt. Leg de spons in dat geval voor een tijdje in warm water en je zult zien dat de spons weer zal bijtrekken.

Wat zijn de voordelen?

 • 100% milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar
 • Hydraterende en voedende werking op de huid zonder andere hulpstoffen
 • Reinigende werking en de huid wordt door het gebruik versterkt
 • Verwijderd op rustige wijze dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Konjac spons schoonmaken

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat het niet verstandig is om de konjac spons, uit hygiënisch oogpunt, langer dan 3 maanden te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de spons regelmatig ontsmet wordt. Dat kan op 2 manieren:

 1. Leg de spons voor een paar minuten in kokend water;
 2. Was de spons uit in de wasmachine. Mocht je dit gaan doen, plaats hem dan wel in een waszakje!

Konjac spons kopen

Ben jij nou heel benieuwd naar de konjac spons? Bij Paper & Boo verkopen we de konjac spons in 3 kleuren! De kleur van de spons hangt af van de minerale extracten die zijn toegevoegd aan de konjac spons. Kies daarom niet voor de mooiste kleur, maar voor de kleur die bij jouw huid past.

Kleur: wit – Huidtype: alle huidtypes
De witte spons is geschikt voor alle huidtypes. De spons is gemaakt van niets anders dan de konjac wortel. Aan de spons zijn dus geen extra mineralen toegevoegd.

Kleur: zwart – Huidtype: onzuivere huid
De zwarte konjac spons is geschikt voor mensen met een vette huid met eventueel puistjes en mee-eters. Aan de spons zijn houtskool en mineralen toegevoegd die er voor zorgen dat het overtollige talg wordt verwijderd.

Kleur: groen – Huidtype: gecombineerde huid
Aan de groene konjac spons is groene klei toegevoegd. Groene klei reinigt de poriën zachtjes en absorbeert daarnaast vuil, talg en bacteriën. Dit maakt de spons geschikt voor mensen met een gecombineerde huid. Van een gecombineerde huid is sprake wanneer je voorhoofd vettig aan voelt, terwijl je wangen juist droog aanvoelen.

De waardering van www.paperandboo.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 898 reviews.