Ons verhaal

Neem contact op

PAPER & BOO is opgericht door een gemotiveerde groep mensen die willen helpen de wereld een stukje mooier te maken. Onder het motto ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ zijn wij met deze webshop gestart. Ons doel is om het gebruik van (wegwerp) plastic te reduceren. De naam PAPER & BOO staat voor ‘paper and bamboo’. Papier en bamboe zijn duurzame alternatieven voor plastic producten en verpakkingsmaterialen.

Wij willen je laten zien dat een duurzame lifestyle helemaal niet moeilijk, duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Een kleine stap, zoals het gebruik van een bamboe tandenborstel, kan al groot effect hebben! Samen komen we in actie voor ons milieu en helpen we de “plastic soep” te verminderen. Doe je mee?

De visie van PAPER & BOO is het terugdringen van plasticverbruik in elk huishouden. Dit willen we bereiken door dagelijkse gebruiksvoorwerpen te vervangen door milieuvriendelijke en duurzame alternatieven. Wij streven er naar consumenten bewust te maken van het gebruik van plastic in het dagelijks leven en willen daar alternatieven voor cultiveren in de maatschappij. Hierbij hanteren wij drie uitgangspunten: vervangen, hergebruiken en reduceren.

VERVANGEN Plastic voorwerpen en verpakkingen vervangen door duurzame en milieuvriendelijke alternatieven.

HERGEBRUIKEN 91% van het plastic wordt niet gerecycled terwijl dit materiaal direct beschikbaar is voor hergebruik. Daarom zijn wij altijd bezig om op een duurzame manier het plastic dat al “bestaat” te recyclen.

REDUCEREN Wij bieden je de mogelijkheid om afval te reduceren door producten op de markt te brengen die herbruikbaar zijn (denk bijvoorbeeld aan onze wasbare wattenschijfjes) en producten die weinig tot geen verpakking hebben (zoals onze Shampoo Bars). Wij motiveren ons publiek om te consuminderen. Less is more!

Onze visie & missie

Samen kunnen we hiervoor zorgen!

De materialen waar wij in geloven